Inför första träningstillfället

Vi har kontinuerligt intag av nya tränande. Detta medför att du som är intresserad av att börja träna inte behöver vänta till nästa träningsstart om du råkar vara sent ute. Det är bara att dyka upp när som helst under träningsterminen. Om du har frågor är du välkommen att kontakta någon av våra instruktörer Patrik Edinge på tfn. 0704-088617 eller Carl Ellström på tfn. 0702-046042.

Som ny tränande får man gratis prova ett par träningstillfällen innan man bestämmer sig. Vi har träningsgrupper för åldern 8 - 12 år (barnträning) samt från 13 år (vuxenträning). I och med att all träning baseras på den egna utvecklingen, passar aikidoträningen alla människor. Oavsett ålder, kön eller om du är tränad respektive otränad. I början kan du träna i vanliga träningskläder som bör täcka ben och armar. Om du redan har dräkt, så kan du använda den redan från start. Dock ska ett vitt bälte användas oavsett tidigare erfarenheter från andra kampkonster. Vid köp av dräkt hjälper vi dig med storlek och inköp. Ta även med tofflor och handduk till träningen, då vi tränar barfota efter att ha tvättat dom först.

Under träningen får du lära dig falla och i egen takt bekanta dig med grundläggande tekniker, så att du kommer in i träningen på ett säkert sätt. Du kommer även få lära dig grundläggande regler samt vett och etikett som gäller i en dojo.

Kom i god tid till första tillfället. Dels för att bekanta dig med träningslokalen, fylla i medlemsansökan samt byta om inför träningen.

I och med vårt medlemskap i Riksidrottsförbundet och Svenska Budo & Kampsportsförbundet, är alla som tränar hos oss och som betalat medlemsavgift automatiskt försäkrade.

Mer information om barnträning finns här.
Mer information om vuxenträning finns här.

Regler i dojon (träningslokalen)

För att träningen ska kunna ske på ett säkert och bra sätt gäller samma regler för alla besökande som för samtliga medlemmar i träningslokalen:

  • Ingen onödig kontakt med de som tränar på mattan.
  • Håll allt småprat till ett minimum och när instruktören/-erna instruerar, skall det vara tyst även utanför träningsmattan.
  • All rökning skall ske utomhus.
  • Då vi verkar för en drogfri miljö får inga sådana förekomma i träningslokalen.
  • Städning ingår i träningen för samtliga medlemmar. Vilket medför att alla får ägna en viss tid med vissa städuppgifter efter själva träningen.